salam ,jam sekarang menunjukkan pkul 4.14 pagi…..wah akhfieq x tido? nie first time die wat perangai pelik x tido malam kt kampus nie….niat nk wat assgmnt yang belambak2.alhamdullilah asgmnt tu pun dah siap….wah boleh lah balik weekend nie….boleh ker? x boleh kot sbb sabtu nie kampus saya ada wat kelas ganti ..dh macam budak sekolah rendah lakk.itu lah hakikatnye sbb ramai diantara kita nk balik kampung awal waktu cuti raya….ckp pasal raya x sedar mgg depan datangnya ramadahan….alhmdullilah saya dapan jumpa ramadhan pada kali ini…..

hari sangat memenatkan n memeningkan,mgg nie boleh dikatakan saya berada dalam keaadaan yang sangat tertekan…

mgkin risaukan asgmnt kot….atau mgkin dh dkt 3 mgg x blk kt umah…atau ade sbb lain??sye rse mgkn sbb ketige2 nye skli….hari nie saya tiada kelas tapi meronda2 di sekitar kampus bukan wat sesae pun,mula2 pergi studio kad metrik ingatkan nk ganti kad metrik yg ilang arietu tapi naseb x baik studio tu tutup lah…sye gerak ke kdai photostate untuk amek nota subjek gov.n politics …wah berat gak…nota tu roomate sye yg punyer,dier demam so sye bantu die….kemudian yang paling saya suke hari nie adalah teman roomate sye gi klinik kampus.mmg best mmg x dpt sye lupakn..bayangkan dh dekat setahun bermastautin kt kampus nie ,nie baru first time saya masuk klinik kampus,klaka kn,nie bukan sbb sye yg saket,cuma teman kn roomate je…wah mmg byk mende yang menarik kt klinik tu…

mmg agak geram sbb terpakse tgg lame kt depan klinik,hampir satu jam ,saya paham sbb tgh lunch hour tp aper leh wat roomate sye x larat sgt so sye teman je lah,saya dgn dye tgg je kt luar klinik,makin lama makin ramai lak student yg dtg,wah boleh tambah kenalan lah cmnie…

dh pkul 2 petang klinik pun dh buka….kawan saya masuk,isi borang lah dn mcm2 lagi….saya duduk je kt ruangan menunggu..ade yg dtg kaki terseliuh,lpa tu dtg 2 kereta jejake2 berkace mate hitam…wah sangkaan saya mereka nie nk bajet2 macho,,,dh lah budak batch sye …mereka masuk ke klinik ingatkn ape ,rupe2nyer sume mamat 2 saket mate..kesian sangat,x berani saya nk pandang diorang silap2 saye lk yang kene…

bosan gak duk sorang2…saya cuba memeberanikan diri saya ,at last saya menjadi terlampau berani,sume orang kt klinik tu saya tegur dh mcm pekerje sosial je…tapi mmg best.seronok sgt dpt berbual dgn orang.mmg hobi saya berbual,saya rasa saya je yg x sakit mase tu…ada lagi kelakar,saya baru je nk berbual dgn srang bdk lelaki nie pastu cpat2 dier pergi igtkan x suke saye ke aper rupenyer sakit perut ,mgkin keracunan makanan kot….wahh cm lipas kudung berlari..ye lah takut tertinggal bau kot…mmg klaka…..tapi dalam kelakar2 tu saya mmg sgt bersimpati dgn diorang .saya sgt bersyukur sbb x de penyakit..allah beri nikmat sihat nie…insya allah saya x akan sia2kn…..

malam pula saya pergi library,jalan kaki..nie pun first time gi masuk library waktu malam,.,,klaka kn mmg sye suke gi lib tp waktu sian e sbb mlm mmg mase untuk saya rehatkn badan kt hostel…sye bru je lepak 15 menet kt dlm tu pastu ader pengunguman  yg libry akan ditutup dlm mse 10 minit ..lagi klaka…..x panas lagi seat sye tu…..mmg slh sye pun mner ader gi libry kol9.15..mmg pun diorang patut tutup…..tergesa2 sye kuar dri library tu..

balik dari library saya saya lalu kt tasi n susur kt hostel2 sisiwi….mmg best jln2 waktu malam tenang je,,cantik sgt,nmpk masjid kampus yg kt atas bukit tepi tasik tu….tenang lk hati…sesampai nye kt hostel sye beli makanan kt cafe..saya wat kerje gile lagi,makan kt tepi hostel orang.hostel sendri ader x nk balik….klaka kn…sume ingat cm sye x de bilik….lpas makan saya x balik bilik lagi,saye kol kwan sye yg kt hostel laen tuajk dier borak2 kt hostel(blok) yg lain lk..huhhuu almaklumlak kampus sye ader 15 hostel(KOLEJ) sume sye nk lawat….duduk la kt hostel yg agk jauh dr hostel kami..berborak2 smpai kol 2 …naseb bek klas kami pkol 12.30 …..nie bkn first tyme..klo borak ader satu hari tu lagi lewat sampai kol 5 pagi…..mmg best….dier dh mcm teddy bear sye dh kt snie…..inbox masalah sye….

nk naek bilik dh kol 2…..tapi sye naek gak….smpai bilik dh kemas2kn diri…saye x ngantok gak..setelkn asgmnt.alhmdullh dh siap gak..tapi x nk gak tdo dh hampir kol 5 nie…..

wah mmg sgt aktif diri nie….

wallah hu alam